VI TRÄNAR I CROSSFIT SKÖVDES LOKALER

Mammaträning

En timme, bara för dig tillsammans med några andra Mammor.

Du är värd det!

Allmänt om kursen och dig som bokar

Först och främst ett stort GRATTIS till en av de finaste titlarna vi kan få i livet. Oavsett om det är ditt första barn, eller om du har barn sedan innan är det lika stort. Och på samma sätt är du lika välkommen till en steg 1 kurs oavsett erfarenhet eller hur många barn du har. Något som är unikt hos mig är att du får ha med dig ditt/dina barn oavsett ålder. Det är något jag är stolt över att kunna erbjuda och min förhoppning i det är att det ska underlätta för så många familjer det är möjligt. Det ska inte behöva vara en begränsning att komma till en gruppträning för att barnet har börjat krypa eller för att du väntat i ett år med att börja träna efter din graviditet till exempel. Inte heller ska den som är ensamstående behöva ordna med barnvakt för en timmes träning varje vecka. Lever du tillsammans med en partner kanske det ser annorlunda ut och du passar på att ta den här timmen för bara dig, och hur du än väljer att göra är det okej. Barnen utgör ingen del av passet utan fokus ligger verkligen på dig. Man kunde önska att Mammaträning ingick under hela första året på samma sätt som kontroller hos BVC för barnen, men tills dess att det blir verklighet, får vi som intresserar oss för den typen av träning göra det vi kan. 


Du som bokar in dig hos mig har intresse för, eller är nyfiken på funktionell träning och vill våga träna antingen på samma sätt som du tidigare gjorde eller kanske lära dig mer om träning för att börja träna nu efter att du har blivit Mamma. Det spelar ingen roll vilken nivå du legat på tidigare då graviditeter kan se så olika ut och samma sak med förlossningen. 
När kursen startar önskar jag att du har varit på din efterkontroll och mao passerat 6-8v efter din förlossning. Har du komplikationer vill jag att du mejlar mig innan kursen startar och berättar om dessa.
Är det så att du är en av de fem som fött barn med kejsarsnitt? Då vill jag att du väntar minst 12 veckor innan du kommer på en kurs, men du är varmt välkommen på enskild pt-timme för att få hjälp med att aktivera dina inre magmuskler bland annat.


Har du fött barn med kejsarsnitt ingår oftast inte en efterkontroll på samma sätt som för någon med vaginal födsel, men eftersom bäckenbotten påverkas oavsett förlossningssätt rekommenderar jag verkligen att du ber att få samma kontroll av din muskulatur som du hade fått ifall det var en vaginal födsel. Information Steg 1 & 2

(Anmälan är bindande, men du kan vid eventuella förhinder sälja din plats eller byta till en senare kurs vid mån av plats)

Antal deltagare:             10
Plats:                                          Crossfit Skövde
Dag/tid:                                    Söndagar 10:45-11:45
Antal träningspass:          6
Pris/Investering:                 1.650:-


Min grundtanke med kurserna
Oavsett hur mycket vi tränat innan vi blev gravida / under graviditeten eller kommer att träna efteråt och oavsett hur välutbildade vi är, så kommer vi alla att göra rörelser som inte är ergonomiska och ”helt korrekta” i vår vardag som föräldrar. Exempel på detta är att lägga in vagnen i bilen, lyfta in babyskyddet/bära på babyskyddet, städar upp leksaker från golvet, lägger ner barnet i spjälsängen osv osv.
Under kursen tränar vi oss i alla olika vinklar, för att stärka upp oss så mycket som möjligt och därmed minska eventuella skaderisker för kroppen när vi gör dessa rörelser både medvetet och omedvetet.
Under kurserna blandar vi teori med praktik.Kursinformation steg 1
Min önskan är att du har varit på din efterkontroll innan du kommer till ditt första pass. Detta är ingenting som jag kommer att kontrollera, utan någonting som du bär på eget ansvar.

Har du fött barn med kejsarsnitt vill jag att det har gått minst 12 veckor sedan förlossningen när kursen startar.
Är det så att du förlöst ditt barn med ett akut snitt efter det att du har anmält dig till en kurs, räknar vi tillsammans på veckorna och flyttar över dig till en annan kurs. I övrigt är anmälan bindande.

Under det här första steget gör vi massa olika övningar för hela kroppen,
i olika vinklar (alltså inte jobba endast framåt/bakåt utan även åt sidorna) direkt från start. Det är ganska lite fokus på att ligga ner för att aktivera sina inre muskler, men vid första tillfället går vi igenom detta, och jag kommer även att visa hur man kan mäta en eventuell diastas. Tyvärr finns det inte tid åt att göra den bedömningen på var och en av er under ett pass, då det kräver en del tid. Men vill man boka in sig på en pt-timme för detta är det bara att säga till. Kostnaden för en enstaka pt-timme ligger på 750:-.

Aktiveringsövningar kan även förekomma ifall vi får någon minut över på passet.
Att göra en kontroll/bedömning av sin eventuella diastas/funktion av de inre musklerna är inget krav för att gå kursen.

Eftersom jag är både certifierad MammaMagetränare och 3d-Mammatränare, väljer jag att använda kunskapen från de båda utbildningarna och därmed heter inte mina kurser MammaMage, utan jag kallar dem för Postpartum Progress istället. Eftersom det är det vi fokuserar på under hela kursen – att bygga upp en starkare kropp efter förlossningen.


Exempel på ett pass;
Vi börjar med att värma upp tillsammans. Oftast med mobility (rörlighet).
Därefter gör vi några övningar där det både kan förekomma egen kroppsvikt och redskap. Vid den här delen hjälper jag till med att titta på tekniken och gör vad jag kan för att hjälpa dig på bästa sätt. Det är dock ett gruppass, så att man är medveten om att de andra också måste få hjälp.
Som sista del i passet kör vi en intensiv avslutning. Det innebär att vi gör någonting som får upp pulsen och kanske tröttar ut en muskel lite extra.

Viktigt att ta med sig är dock att alla jobbar helt utefter sin egen förmåga. Man behöver alltså inte vara orolig över den intensiva avslutningen tex, eftersom du kommer att kunna lägga upp den utefter den nivån du ligger på just det passet som den övningen utförs.

Vi kommer inte att utföra någon form av löpning under passen och inte heller några hopp.
Kursinformation steg 2
Här kommer vi att utgå ifrån kroppens grundrörelser:
– Gång
– Knäböj
– Höftfällning
– Utfall
– Rotation
– Drag
– Press

Under passen kommer det att vara flera olika övningar, men fokus ligger på en av grundrörelserna. vid det sista passet kör vi en ren blandning.

Vem kan vara med på en Steg 2 kurs?
– Du som har gått en Steg 1 hos mig är välkommen och kan göra en direkt anmälan.

– Har du gått ngn form av Mammaträning i grupp hos någon annan, kan du mejla mig och berätta vilken kurs du gått, hur många veckor ni tränat, vilken typ av träning passen innehöll osv, för att jag skall kunna ha en så bra bild som möjligt av din nuvarande träningsnivå.

Vad jag i dagsläget känner till, skiljer sig mina kurser en del från andra Mammaträningsgrupper, så jag vågar säga att även om du har gått en kurs någon annanstans, eller kommit igång ganska bra själv tidigare, kommer du träningsmässigt att få ut av att börja med en steg 1 hos mig, men vi för såklart en dialog enligt ovan

unsplash