Tiden rusar!

Godmorgon tänkte jag skriva, men tittade på klockan och såg att hon snart är 11 och att jag faktiskt varit uppe sedan 8 i morse… den starten passar väl ihop med vad dagens inlägg handlar om – att tiden rusar!

Hannibal roar sig på Billingen under en promenad

Jag hade hoppats på att kunna vara mer aktiv här, men har helt enkelt fått lägga mycket åt sidan de senaste månaderna. I början av sommaren var jag helt enkelt väldigt trött pga graviditeten (mer om den i ett senare inlägg). Och efter semestern startade terminen igång med veckopendling till Livgardet, där jag tillsammans med två andra kollegor från P4 Skaraborgs regemente läser till Militärpolis. Från första dagen har det varit juridikstudier och det är tenta på tenta helt enkelt. Det blir mycket. Framförallt när man inte är studievan, inte bor hemma i sitt egna hus, bytt 7 minuters resväg till jobbet mot 30min på morgonen & 1h på em, magen växer och tankarna egentligen vill vara åt ett helt annat håll med förberedelser inför bebisens ankomst. MEN tack och lov är utbildningen riktigt bra och jag trivs verkligen med att få utvecklas. Det är skönt att få göra någonting helt annat, och jag hade kunnat tänka mig att läsa hela polisutbildningen…Om jag velat arbeta som polis efteråt. Det känner jag inte att jag vill i dagsläget.
Utbildningen i sig är annars nästintill hela polisutbildningen, komprimerat på 15 veckor!
De första 11 veckorna läser vi in all den juridik som poliserna läser totalt under sina 2 år.
Högt tempo med andra ord.

Delarna som skiljer sig från Militärpolis och Polis är bla att…
– …bilkörningen för oss är borttagen
– …vi lär oss inte prata radio, då en militär lär sig detta under sin grundutbildning
– …Vi har ingen sjukvårdsutbildning, då den också ingår i vår grundutbildning
– …Vi har ingen pistolutbildning, då vi som antagna har minst grundläggande utbildning innan påbörjad kursstart
– …vi går inte in på våld i nära relationer
– …vi nosar endast på Lagen om unga lagöverträdare och likaså narkotikabrott

När den här perioden är över sen vill jag ha mer snurr på bloggen. Tills dess får ni hålla till godo och jag hoppas att ni efter det här inlägget får lite förståelse för att min tid måste prioriteras på studierna under några veckor till. I veckan som kommer har jag mycket självstudier och kan behöva koppla bort paragraferna en stund, då skall jag försöka hinna med att skriva minst ett inlägg till. Detta får dock komma om tid och ork finns, så att jag inte sitter och lovar något i förväg som inte senare kan hållas.

Lördag idag, och vi skall strax iväg på en fika i Karlsborg. Fint väder ute och det skall bli trevligt att träffa lite folk här hemifrån! Får se om Hannibal kanske har en liten kompis där också!
Så fort vi är hemma igen sen blir det att doppa näsan i juridiken och kriminalteknikens värld – Vad skall du göra idag?

Ha en bra sista septemberdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *