Foglossning

Jag har fått frågan om övningar som är bra vid foglossning.
Skall man vara riktigt krass finns inte begreppet ”på riktigt”, men har ändå blivit ett ord som gör att vi kan sätta namn på ngt som kan ske i kroppen under graviditet. Det är alltså inga fogar som lossnar i kroppen under graviditeten som det låter som.

Jag önskar att jag kunde ge både er som har foglossning och mig själv en mirakelövning som gör att den försvinner, men tyvärr finns inte det.

Foglossning kan man uppleva sitta kring höften, ländryggen, blygdbenet eller som på mig själv, mellan blygdbenet och sittbenet på ena sidan av kroppen bara.

Det KAN hjälpa att korta ner stegen under promenader, sova med kudde mellan knäna för avlastning och det KAN hjälpa med massage om än kanske bara för ett tag. Det finns även bälten som KAN hjälpa, precis som flera upplever att värmande klimat hjälper…
Det är ungefär så exakt svar jag kan ge. Frustrerande!

Min rekommendation är att ta kontakt med en Cert MammaMagetränare, sjukgymnast eller läkare (som är kunnig inom området) i staden du bor för att kunna få så specifik hjälp som det går.

Mitt generella tips brukar vara att testa självbehandling med triggerboll, och att med den stå mot en vägg/ligga mot golvet och massera ut höft/rumpa i ca 10min om tid finns. Har du en minut över bara är det bättre än ingen alls. Detta gör att du mjukar upp din bindväv/fascia och är man riktigt stel kan det nästan kännas som att det ”sprakar” under huden och även göra mkt ont om man trycker för hårt. Starta med det som känns bäst för dig och prova sedan fram med vilket tryck du lägger triggerbollen. Det är ok om det känns lite, men det får inte göra så ont att du börjar hålla andan ?

Triggerbollen på bilden har jag köpt på Djurmagazinet för 29:-, och är lite mindre än en tennisboll. Vill man ha ett sportigt/modernt märke kan man gå till sportbutikerna och lägga omkring 200:- på en boll, välj själv?

Hoppas att det gav ngt, även om det tyvärr inte finns de svar som jag helst hade velat ge er?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *