Lime & citronmarinerad lax m. egenkärnat smör!

Igår åt vi rotfrukter med lättkesella, som vi kryddade och till det gjorde jag lime & citronmarinerad lax i ugnen.
Smöret som jag använde som fett, för att inte bränna vid ugnsformen, samt för att sätta lite extra smak har jag gjort själv.

 

Att göra eget smör kan ju låta extremt, men har så många fördelar!
Tar dessutom ungefär 10min att göra, så skall du bjuda hem någon på frukost, brunch eller ha bröd till ngn middag är det ett hett tips. Du kan krydda det med precis vad du vill! Vitlök, flingsalt eller ingenting alls…
Det smöret jag använde igår, hade jag kryddat med färsk chilli! Ett tips jag fick från en kollega, som har ett stort matintresse. Tips om hur jag gjorde smöret och vilka fördelar det för med sig, kommer i nästa inlägg.

Ha en fin dag i solen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *