Anmälan är öppen för Ht-2020

För anmälan, fyll i kontaktformuläret nedan:
(Anmälan är bindande, men du kan vid eventuella förhinder sälja din plats eller byta till en senare kurs vid mån av plats)

STEG 1: Tisdag 15 september 12:40STEG 1: Onsdag 14 oktober 10:15STEG 2: Tisdag 13 oktober 10:15STEG 2: Onsdag 9 december 10:15

Min grundtanke med kurserna
Oavsett hur mycket vi tränat innan vi blev gravida / under graviditeten eller kommer att träna efteråt och oavsett hur välutbildade vi är, så kommer vi alla att göra rörelser som inte är ergonomiska och ”helt korrekta” i vår vardag som föräldrar. Exempel på detta är att lägga in vagnen i bilen, lyfta in babyskyddet/bära på babyskyddet, städar upp leksaker från golvet, lägger ner barnet i spjälsängen osv osv.
Under kursen tränar vi oss i alla olika vinklar, för att stärka upp oss så mycket som möjligt och därmed minska eventuella skaderisker för kroppen när vi gör dessa rörelser både medvetet och omedvetet.
Under kurserna blandar vi teori med praktik.

Kampanjpris vid anmälan senast 4 veckor före kursstart
Det innebär att om du anmäler dig till en av mina kurser senast 4 veckor före den valda kursens start, får du 15 % rabatt.
Den första kursen blev fullbokad (med påbörjad kö-lista) innan jag hann bli klar med höstens planering, och de andra steg 1 kurserna halv-fulla, så vänta inte för länge med att boka din plats om du redan nu vet att du är intresserad av att gå en av kurserna.
Är det så att det börjar bildas köer som är tillräckligt stora för att det skall vara möjligt att starta upp fler kurser, kommer jag att göra det.


Kursinformation steg 1
Min önskan är att du har varit på din efterkontroll innan du kommer till ditt första pass. Detta är ingenting som jag kommer att kontrollera, utan någonting som du bär på eget ansvar.

Har du fött barn med kejsarsnitt vill jag att det har gått minst 12 veckor sedan förlossningen när kursen startar.
Är det så att du förlöst ditt barn med ett akut snitt efter det att du har anmält dig till en kurs, räknar vi tillsammans på veckorna och flyttar över dig till en annan kurs. I övrigt är anmälan bindande.

Under det här första steget gör vi massa olika övningar för hela kroppen,
i olika vinklar (alltså inte jobba endast framåt/bakåt utan även åt sidorna) direkt från start. Det är ganska lite fokus på att ligga ner för att aktivera sina inre muskler, men vid första tillfället går vi igenom detta, och jag kommer även att visa hur man kan mäta en eventuell diastas. Tyvärr finns det inte tid åt att göra den bedömningen på var och en av er under ett pass, då det kräver en del tid. Men vill man boka in sig på en pt-timme för detta är det bara att säga till. Kostnaden för en enstaka pt-timme ligger på 695:- och bokar du in dig på 4 eller fler timmar samtidigt, kostar det 620:-/h istället. Aktiveringsövningar kan även förekomma ifall vi får någon minut över på passet.
Att göra en kontroll/bedömning av sin eventuella diastas/funktion av de inre musklerna är inget krav för att gå kursen.

Eftersom jag är både certifierad MammaMagetränare och 3d-Mammatränare, väljer jag att använda kunskapen från de båda utbildningarna och därmed heter inte mina kurser MammaMage, utan jag kallar dem för Postpartum Progress istället. Eftersom det är det vi fokuserar på under hela kursen – att bygga upp en starkare kropp efter förlossningen.

Exempel på ett pass;
Vi börjar med att värma upp tillsammans. Oftast med mobility (rörlighet).
Därefter gör vi några övningar där det både kan förekomma egen kroppsvikt och redskap. Vid den här delen hjälper jag till med att titta på tekniken och gör vad jag kan för att hjälpa dig på bästa sätt. Det är dock ett gruppass, så att man är medveten om att de andra också måste få hjälp.
Som sista del i passet kör vi en intensiv avslutning. Det innebär att vi gör någonting som får upp pulsen och kanske tröttar ut en muskel lite extra.

Viktigt att ta med sig är dock att alla jobbar helt utefter sin egen förmåga. Man behöver alltså inte vara orolig över den intensiva avslutningen tex, eftersom du kommer att kunna lägga upp den utefter den nivån du ligger på just det passet som den övningen utförs.

Vi kommer inte att utföra någon form av löpning under passen och inte heller några hopp.



Kursinformation steg 2
Här kommer vi att utgå ifrån kroppens grundrörelser:
– Gång
– Knäböj
– Höftfällning
– Utfall
– Rotation
– Drag
– Press

Under passen kommer det att vara flera olika övningar, men fokus ligger på en av grundrörelserna. vid det sista passet kör vi en ren blandning.

Vem kan vara med på en Steg 2 kurs?
– Du som har gått en Steg 1 hos mig är välkommen och kan göra en direkt anmälan.

– Har du gått ngn form av Mammaträning i grupp hos någon annan, kan du mejla mig och berätta vilken kurs du gått, hur många veckor ni tränat, vilken typ av träning passen innehöll osv, för att jag skall kunna ha en så bra bild som möjligt av din nuvarande träningsnivå.

Vad jag i dagsläget känner till, skiljer sig mina kurser en del från andra Mammaträningsgrupper, så jag vågar säga att även om du har gått en kurs någon annanstans, eller kommit igång ganska bra själv tidigare, kommer du träningsmässigt att få ut av att börja med en steg 1 hos mig, men vi för såklart en dialog enligt ovan.

senast uppdaterad måndag 6 juli 2020